Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Aszalt szilvával töltött csirkemell gesztenyés burgonyával

Adásban volt: 2017. November 17.
A recepthez tartozó videó
2017. November 17.

Hozzávalók

  • ½ kg bőrös csirkemell
  • 25 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg gesztenye
  • ½ kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • borsócsíra
  • só, bors

Elkészítés

A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A gesztenyét is megtisztítjuk (vagy már eleve tisztítottat veszünk) és vízben puhára főzzük. Ezután mindkettőt leszűrjük, majd összeöntjük és krumplinyomón áttörjük a vajjal.

A csirkemellet kétféleképpen készítjük el. Az egyiken rajtahagyjuk a csontot és a bőrét, vagyis supreme formában serpenyőben sütjük meg olívaolajon és vajon. Először bőrével lefelé és közben sózzuk, borsozzuk.

A másikról eltávolítjuk a bőrt, a közepébe óvatosan egy késsel beleszúrunk és aszalt szilvával megtöltjük. Egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd sütőben sütjük 180 fokon 40 percig. Mindkettőt felszeleteljük, ráhelyezzük a gesztenyés tört burgonyára és borsócsírával díszítjük. Jó étvágyat

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!